Over ons

Over ons

Katrien

Voorzitter

Onweerstaanbare drang om iets te betekenen

Mogen wij aan u voorstellen: de Voorzitter en bezieler van Vzw Camino Rolstoelwandelingen, Katrien Peremans, beter bekend als Trien Wiel.


Katrien lijdt aan hereditaire spastische paraparese, in mensentaal een erfelijke aandoening van het ruggenmerg. Daardoor bolt zij al 10 jaar lustig rond in een rolstoel. Het koppetje heeft ze echter niet laten hangen: achter haar zonnebril, die ze vaak draagt, steken er twee fonkelende oogjes die een onweerstaanbare drang uitstralen om toch, ondanks haar handicap, iets te willen betekenen in het leven en zich met volledige overgave en liefde voor anderen in te willen zetten.


Het liefst legt ze kilometers af in de natuur op een goed tempo. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, ons Katrien!

Frans

Penningmeester

Entertainer van dienst

Mogen wij aan u voorstellen: de penningmeester van Vzw Camino. Frans van Havermaet.


Rijdend op zijn elektrische step genaamd Maximiliaan de 2e (ook gekend onder de merknaam Tante Paula ) vergezelt hij ons tijdens de groepswandelingen. Frans lijdt aan hemofilie. Dit houdt hem echter niet tegen om zich ook als vrijwilliger in te zetten voor Natuurpunt in Hamme. Rolstoelwandelingen en Natuurpunt zijn ten slotte partners om hun natuurgebieden waar het mogelijk is rolstoeltoegankelijk te maken.


Met zijn kennis van de natuur geeft hij soms uitleg en weetjes mee op de dingen die we tegenkomen tijdens de wandelingen. Steeds interessant, onderhoudend en gevat, vaak ook met een kwinkslag, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer tijdens onze wandelingen. Hij is dus ergens ook onze ‘entertainer’ van dienst.

Peter

Bestuurslid

De 'Crazy Horse gaat geen uitdaging uit de weg

Mogen wij aan u voorstellen: Peter Arnout, alias Crazy Horse.


Peter lijdt aan een erfelijke bloedstollingsstoornis, wat uiteindelijk heeft geleid tot amputatie van zijn beide onderste ledematen. Zijn ervaring als fietskoerier in Gent, ook met beenprotheses, alsook zijn grote zin voor plantrekkerij en steeds actief blijven zijn al van belang gebleken voor bepaalde evenementen en wandelingen van onze Vzw.


Peter gaat geen uitdagingen uit de weg en vindt meestal alles wat onmiddellijk nodig is, in een handomdraai. Peter is in de eerste plaats geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met kaarten, routes, toegankelijkheid en berijdbaarheid. Zo is bijvoorbeeld de historische  stedenatlas van Jacob Van Deventer een van zijn grootste inspiraties. Muziek (jazz, blues en rock’n roll) én een grote zin om ondanks alles ook in rolstoel erin te vliegen vervolledigen het plaatje. 


Zolang er maar zon is! En mensen helpen …